BALIKESİR / AYVALIK - Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi

Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi

150 Evler Mah. Şehit Ömer Halisdemir Sok. No10 Ayvalık / Balıkesir
Vizyon
Görsel sanatlar ve Müzik alanlarında okulumuza giriş yapan her öğrencinin bireysel gelişimine destek sunmak, Bu alanlarda ülkenin tanınan isimlerini yetiştirmek, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı akademik becerisi yüksek öğrenciler yetiştirmek
Müzik ve Görsel Sanatlar alanlarında ülkemizin tanınan okullarından olmak
Başarılar
2023 - 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ETKİNLİKLERİ 1. DÖNEM 2.DÖNEM 16 Şubat tarihinde Grafik Tasarım Sanatçısı Erkan ATAY ile Grafik Tasarımı üzerine söyleşi yapıldı. 20 Şubat tarihinde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Güvenli Trafik Eğitimi öğrencilerimize verildi. 1 Mart tarihinde Balıkesir Güzel Sanatlar Lisesi ile işbirliğiyle düzenlenen İstanbul Devlet Opera ve Balesi öğretim görevlileriyle okulumuz müzik bölümü öğrencilerini buluşturduk. 1 Mart tarihinde okulumuzda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık İtfaiye Amirliği tarafından yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Aynı zamanda deprem ve acil durumlar için tahliye tatbikatı belirlenen süre içinde yapıldı. 5 Mart Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle Siber Suçlarla Mücadele Semineri yapıldı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü ilçe programı okulumuz tarafından muhteşem bir programla gerçekleştirildi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü programı okulumuzda öğrencilerimiz için yapıldı. 20 Mart tarihinde ilçe sağlık müdürlüğü hekimlerinin Ağız ve Diş Sağlığı ile Sağlıklı Beslenme konulu seminer yapıldı. 4 Nisan tarihinde okulumuz öğrencileriyle birlikte okul öğretmenlerinin destekleriyle Ayvalık Öğretmenevinde iftar yemeği yapıldı. Türk İslam Musikisi dersi öğrencileri öğretmenleri Güneş BULAK yönetiminde iftar öncesinde harika bir performans sergilediler. 18 Nisan Turizm haftası nedeniyle Cunda MTAL’de müzik öğrencilerimiz orkestra ve koro ile performans sergilediler. 19-30 Nisan tarihleri arasında okulumuz Görsel Sanatlar öğrencilerinin Yıl Sonu Sergisi Orhan Peker Sanat Galerisinde izleyicisi ile buluştu. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Atatürk İlkokulu öğrencilerine müzik bölümü öğrencilerimiz 23 Nisan şarkıları söylettirdi. 21-22-23 Nisan tarihlerinde İstanbul’da yapılan Uluslararası Çocuk ve Gençlik Bienaline 4 proje ile kabul edilen eserler ve 20 kişilik proje ekipleriyle katılım sağladık. 25 Nisan tarihinde Barış Manço konseri ile muhteşem bir etkinlik düzenledik. 30 Nisan tarihinde ahşap oyma sanatçısı Levent GÜLMEN ile söyleşi gerçekleştirildi. 2 Mayıs tarihinde Prof. Dr. Ömer ÖZYİĞİT öğrencilerimize Antik Kent Pergamon temasıyla arkeoloji bilimi ile ilgili konferans verdi. 5 Mayıs tarihinde destekçilerimiz ve işbirliği protokolü imzalanan Ayvalık Zeytin Çekirdeklerinin ASKEV’de şef Çağrı ÇALIŞIR yönetiminde klasik müzik konserini İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarıyla birlikte verdiler. 7 Mayıs tarihinde İlkyardım Hayat Kurtarır söylemiyle Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitmeni Hamide ALMAR tarafından öğrencilerimize uygulamalı ilkyardım eğitimi verildi. 8 Mayıs tarihinde Okul Aile Birliği işbirliğiyle İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr. Ethem GANİGİL rehberliğinde öğrencilerimize uygulamalı ilk yardım eğitimi yapıldı. 9 Mayıs tarihinde ortaokullar arası Ayvalık Temalı Resim Yarışması düzenlendi. 12 öğrencinin katıldığı yarışmada ilk üç öğrenci ve 2 mansiyon ile bir adet jüri özel ödülü verildi. 9 Mayıs tarihinde İllüstrasyon Sanatçısı Simay BODUR tarafından okulumuz resim öğrencilerine Simayca tekniğini “Sanatta Vizyon” adlı söyleşide sundu. 9 Mayıs tarihinde Okul Aile Birliği girişimiyle Hıdırellez şenlikleri kapsamında lokma ikramı tüm öğrencilere ve misafirlere yapıldı. 9 Mayıs tarihinde Simay BODUR tarafından okulumuza hediye edilen Atatürk Fotoğrafları Sergisi açıldı. 9 Mayıs tarihinde Ayvalık temalı okulumuz resim bölümü öğrencileri arasında yapılan resim yarışması ödül töreni yapıldı. Ödüller hayırsever Kerim ERHAN tarafından ve okul imkanlarıyla 5 öğrencimize verildi. 9 Mayıs tarihinde okulumuz gençlik müzik grubu öğrencilerimiz Türkçe Pop konseri sunumu gerçekleştirdi.
150 Evler Mah. Şehit Ömer Halisdemir Sokak No:10 Ayvalık Balıkesir
yok
Yerleşim Yeri
150 Evler Mah. 5M Migros Karşısı, Metro Market Arkası. (Okulumuz yeni yapılanan Ayvalık´ ın en nezih muhitlerinden birisinde yer almaktadır.)
İl Merkezine 120 km.
Müzik Kontenjan:30 Görsel Sanatlar Kontenjan:30